Till minne

 

S*Kattbossens Nofawn Jasmine

Jasmine är en konstig blandning född 2000. Hennes pappa är somali och mamma är norsk skogkatt. Denna korsning är en del av en färgkoll på mamma Ludmila. Jasmine är en riktig jägare. På somrarna ligger döda möss och småfåglar på rad på gården. Det är sällan hon äter dessa själv, hon tar hem åt oss i familjen istället. Ibland när det finns mycket räv runt omkring brukar dom göra till vana att komma på nätterna och ta hand om jaktbytena. Jasmine har förövrigt jagat iväg en ung räv från gården en gång. Räven sprang och såg chockad ut. Jasmine sprang efter med sin fina svans rakt upp i luften. Sen har även grannarna sett henne jaga iväg en räv så det var ingen engångsföreteelse. Inte nog med det, en dag när vi hade tre rådjur på granngården var hon så intresserad så jag släppte ut henne. Inte trodde väl jag att hon skulle ge sig iväg till rådjuren. Jodå raka vägen. Rådjuren gjorde utfall på henne men hon hoppade smidigt undan. Efter en liten stund smet rådjuren iväg! Synd nog så har man ingen videokamera. Det skulle varit roliga filmer att ha. Någonting för Mitt i naturen.

På senare år har Jasmine börjat klättra på stegar. En dag var hon upp på taknocken och vände sen klättrade hon lugnt ner igen. Nu när vi har flyttat närmare samhället så har Jasmin fått blivit innekatt. Det trivs hon utmärkt med. Hon har blivit en social katt, gosig och glad. Vill gärna pussas och vara tillsammans med oss. När vi flyttade ner till Östra Parkgatan började Jasmine hoppa över staketet till kattgården. Det höll hon på med några år tills hon 2015 skadade korsbandet i ena bakbenet. När detta hade läkt hoppade hon över en sista gång. Det gjorde nog så ont att hon slutade. D

Den 22/8-17 fick vår älskade Jasmine somna in hos veterinären p.g.a ålder och krämpor.

Föräldrar

Stamtavla

 

S*Trueloves Georgina

2002 - 2011

2002 bestämde vi oss för att köpa en norsk skogkatt. Vi fick komma till Maria och Peter, Truelove´s och titta på kattungar. De hade en hona som vi bestämde oss för. Truelove´s Georgina, Gina kallad, kom till oss hösten 2002. En otroligt go och snäll tjej. Vill gosa med alla, människor som katter. Det uppskattas inte av så många av våra katter. Justus och Gina kommer bäst överens. De kan ligga och sova tillsammans och busa. När hon får ligga hos någon annan syns det att hon njuter. Gina har varit på några utställningar hittills. Som ungdjur och junior har hon fått ex 1. Som vuxen har hon inte räckt hela vägen fram. Det har alltid varit någon som sett bättre ut, enligt domaren.

I april 2004 blev Gina kastrat efter många försök att para henne. Det gav inga resultat. Varför, ingen som vet.

Gina trivdes i det lugna hemma. Gosade gärna genom att bita i näsan eller hakan och det gjorde ont vill jag lova. Soliga dagar tyckte hon om att vara i kattgården.

Den 20/8-11 blev Gina akut sjuk. Troligtvis propp i hjärnan eller hjärnblödning.  Hon fick somna in på Djursjukhuset i Falun.

Föräldrar

Stamtavla

Syskon

 

Justus

2000 - 2011

Justus kom till oss hösten år 2000. Mikael såg en artikel i Arbetarbladet om en kull kattungar i Älvkarleby som blivit upphittade under ett uthus. Vi anmälde oss som intresserade av en kattunge. Efter många turer hit och dit fann man rätt ägare och vi fick huskatten Justus. Han är lite försiktig av sig. Lite feg är han ibland men en jättego kille som gärna ligger i knä. Hans stora intresse är förövrigt att attackera fötter när man sover. Jättekul!!??

Nu när vi har flyttat närmare samhället så har Justus fått blivit innekatt. Det trivs han utmärkt med. Även om han periodvis står vid ytterdörren och försöker smita ut. Han har lyckats ett antal gånger. då springer han oftast bara ut i grusgången och rullar sig och då kan man ta honom. Justus ligger alltid på oss i TV soffan. Han älskar att vara nära människor. I juni 2011 opererades Justus i munnen, vilket visade sig vara en elakartad tumör. Han var med oss sedan ett par veckor till. Den 15/7 var tumören så pass stor igen så han fick somna in på Falu Djursjukhus kl 16.23. Vår älskade Justus.

 

 

SC IP S*Kattbossens Elsa

2005 - 2010

Utställningsmeriter: BIV 18  NOM 15

Den 27/12-07 fick Elsa sin första och enda kull med IC S* Sannafjällets Knockout. Det blev två killar, S*Toemas Alfred och S*Toemas Alfons.

Elsas utställningskarriär gick som på räls. Den 1/2-09 i Örebro för Raymond Alessandro Sætre fick Elsa titeln Supreme Champion.

Den 11/8-09 på Stockholms kattklubbs utställning i Rissne blev Elsa Internationell Premier.

Den 1/7-10 kl 15.15 fick Elsa somna in på Djursjukhuset i Falun efter en kort tids sjukdom. Vår älskade, vackra Elsa, vi kommer att sakna dej.

Tack för de fem underbara åren du fanns  hos oss.

 

Föräldrar

Stamtavla

Syskon

 

Den 18/3-04 fick Josefin och Jesper somna in p.g.a ålderdomens sjukdomar. De somnade in lugnt och fridfullt i våra famnar här hemma. Nu ligger de begravda i en skogsdunge i Robertsholm.

Josefin

1986 - 2004

Josefin, "Joppis" kallad, var min första katt. Hon var en huskatt född 1986 som jag fick av en bekant i Hoo utanför Torsåker, Hofors. Jag var där flera dagar i veckan och red en av hennes hästar. Jag blev förtjust i denna lilla söta kattunge som var smoke till färgen. Jag fick henne och hon följde därefter med mig till Hoo varje gång jag skulle rida. Joppis var en snäll katt som älskade att vara ute i skogen. Gick vi på en kortare promenad så följde hon med. På ålders dagar blev hon svag och gick ofta undan för sig själv inne. hon hade sitt eget lilla hus som hon höll till i. Det var en sorglig dag då veterinären kom hem till oss för att låta Joppis somna in men eftersom hon var svag och gammal så gick det fort.

 

Jesper

1988 - 2004

Jesper var en huskatt född 1988 och kom ifrån Hästbo utanför Torsåker, Hofors. Han har alltid varit lite egen och gått sin egen väg. På senare år var han tillgiven och kelen. Han var också pigg och glad. Han var ”kung” på  gården och runt om i skogen här hemma.  I slutet av livet fick Jesper fel på sköldkörteln och fick äta medicin de sista åren av sitt liv. När han blev sämre och behövde mer medicin så fick han följa med Joppis på den sista resan till katthimlen.

 

Hem